MENÜ

KVKK Danışmanlık Hizmeti25.3.2024

KVKK danışmanlık hizmeti sektör ya da çalışma alanı fark etmeksizin tüm şirketler için oldukça önemlidir. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu´nun gerektirdiği idari ve teknik tedbirlere uyma yükümlülüğü, veri işleyenler açısından olabildiğince geniş bir şekilde değerlendirilmeli ve “tüm idari ve teknik tedbirler” değerlendirilmelidir.

Aydın´da bulunan Elgit Hukuk Bürosu sizin için bilgilendiriyor.
 
KVKK Uyum Sürecinde Profesyonel Danışmanlık Hizmeti Almanın Önemi

KVKK tam uyum süreçlerinde şirketlerin profesyonel bir danışmanlık hizmeti alması çok önemlidir. Bu noktada profesyonel bir KVKK danışmanlığından yararlanmanın en önemli özelliği, bilgiden sorumlu mercilerin kanun ve mevzuattan kaynaklanan tüm yükümlülüklerinin eksiksiz yerine getirilmesidir.

Bunlardan biri de sorumlu veri işleyenlerin yok etme yükümlülüğünü yerine getirmesidir. Türkiye´de ve dünyada elektronik kişisel verilerin imha sürecini uygulayan ve belgelendiren tek elektronik veri imha programıdır.

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu´nun tamamen ve tamamen kanıtlanmış, zaman damgalı bir tablet ve sunucu tabanlı denetim sistemi aracılığıyla müvekkillere sunulmalıdır.

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında kuruluşlar, KVKK politikası ile kayıt formları ve veri sorumlusuna yönelik talimatları internet sitelerinde bulundurmakla yükümlüdür. Herhangi bir şikayet veya inceleme sürecinde, kuruluşun KVKK uygulamalarının değişmezlik garantisine göre kişisel veri sahiplerine sunulduğunun gösterilmesi zorunludur.

Eksik uyumluluk ceza getirir. Ağır yaptırım ve cezalardan korunmak için KVKK tam uyumluluğunu gerçekleştirmek gerekir.

KVKK Danışmanlık Hizmetinden Faydalanmak Avantajlı mıdır?

Bir uyum hizmetinin dışarıdan alınması durumunda, hizmeti sağlayan kişi veya şirketin bu konularda daha önceden mesleki deneyim ve bilgi birikimine sahip olması nedeniyle uyum sürecinin doğru yürütülmeme olasılığı en aza indirilir. Bu durumda işlem daha kısa sürede tamamlanabilmektedir. Şirkette oluşturulacak ekibin mevcut çalışanlar arasından seçilmesi halinde bu çalışanların öncelikle kanunları tanımaları ve gerekirse eğitim almaları gerekebilir. Bu, zaman kaybına neden olabilir.
 
Bir şirkette/kurumda ekip oluşturma ve ekip kanalı genellikle daha pahalı olabilir. Bu açıdan bakıldığında, hizmetin dışarıdan temin edilmesi genellikle daha ucuz olabilir. Ancak, bu tüm şirketler için geçerli olmayabilir. Büyük hacimli verilerle uğraşan büyük şirketler hala yasalara ve diğer süreçlere uymak zorunda olduğundan, bu şirketlerin bu işi yürütmek için bir varlık oluşturması daha mantıklı olabilir.

Kanun kapsamındaki teftiş ve eğitim hizmetlerinin dışarıdan alınması tavsiye edilmektedir. Çünkü aksi halde liderliğin ve eğitimin doğasına aykırıdır ve bu önlemlerle istenilen amaca ulaşılamaz.

Profesyonel KVKK Danışmanlık Hizmeti ile Tam Uyumluluk

KVKK danışmanlık hizmeti kapsamında uzman bir avukat ile çalışmak şirketlere bir çok fayda sağlar. Bunun yanı sıra herhangi bir alanda faaliyet gerçekleştiren şirketlerin KVKK uyum süreçlerinde uzman bir avukat ile çalışmıyor olmaları, uyumun tam olarak sağlanmamasına neden olabilir. Bu durum ise şirketlerin hangi alanda çalıştıkları fark etmeksizin itibarlarının sarsılmasına ve müşteri ilişkilerinin zedelenmesine neden olmaktadır. Tüm bu etkenler göz önünde bulundurulduğuna KVKK danışmanlık hizmeti ve bu hizmetin önemi görülmektedir.

Daha fazlası için AYDIN´da Elgit Hukuk Bürosu2nu arayabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Makaleler

  • Birleştirilen Boşanma Davası Kararı
    Birleştirilen Boşanma Davası Kararı detaylarına bu içerik ile erişebilirsiniz. Aydın´da bulunan Elgit Hukuk Bürosu boşanma davaları ile alakalı yargıtay kararlarını sizlerle paylaşmaktadır. ...
  • Mala Zarar Verme Suçunun Cezası
    Mala Zarar Verme Suçunun Cezası ile ilgili gerekli içerik ve metinleri web sitemizde derleyip toplayarak siz değerli Elgit Hukuk Bürosu ziyaretçileri ile paylaştık. ...
  • İşçilerin İzin Haklarının Detaylı Anlatımı
    İşçilerin İzin Haklarının Detaylı Anlatımını bir sitede gezerken gördük ve siz değerli ziyaretçilerimiz için faydalı olabileceğini düşündüğümüz için sitemizde paylaşma kararı aldık.. ...
Whatsapp