MENÜ

KVKK Nedir19.4.2024

Kişisel verilerin korunma kanunu anlamına gelen KVKK ile ilgili bilgilerin yer aldığı bu içeriği inceleyebilir ve merak ettiğiniz tüm hukuki problemler için firmamıza web sitesinde yer alan telefon numarasından ulaşabilirsiniz.

Son senelerde meydana gelen teknolojik gelişmeler ile bilginin elde edilmesi geçmişe göre çok daha kolay bir hal almıştır. Bilgiyi edinmek kadar, bilginin çalınması, bilgiye zarar verilmesi yada bilginin başkaları ile paylaşılması hususu ile kötü niyetli kişilerin eline geçmesi de malesef en çok karşılaşılanlar arasında olmuştur. Teknoloji çağının en önemli sermayelerinden birisi Bilgi olmuştur. Dünya´nın hemen her ülkesinde ülke, kurum, firma vb. tüm alanlar için dijitalleşme dönemlerine geçilmiş ve önemli bilgi ve detayların erişiminin online ortamlarda olması kötü niyetli insanların dikkatini çekmiştir. Bir çok saldırıya maruz kalan işletmeler teknolojik anlamda gerekliliklerini tamamlamadığından dolayı hem oldukça büyük cezalar, hemde verilerinde sorunlar yaşayabilmektedir.

Bu kapsamda 2010 senesinde ülkemizde özel hayatın gizliliğini düzenleyen temel bir hak ortaya çıktı. Kişisel verilerin korunmasını isteme hakkı! Burada Anayasanın kişinin hak ve ödevlerine ilişkin olan bölümde yer verildiği görülmektedir. Kişisel verilerin korunması ile alakalı olan hak ise Anayasamızda çizilen sınırlar çerçevesinde diğer hak ve özgürlükler lehine sınırlandırılabilirdir. KVKK kanun tasarısı TMMM´de 18 Ocak 2016 tarihinde sevk edilerek bir adım atılmış oldu.

KVKK YÜRÜRLÜĞE HANGİ SENEDE GİRDİ?

2016 senesinin 24 Mart tarihinde TBMM Genel kurulu tarafından kabul edilerek kanunlaştırılan ve bununla birlikte 7 Nisan 2016 tarihinde 29677 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

KVKK Nedir?

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu´nun kısaltılması KVKK´dır. Kanunu işletebilmek ve süreçlerin sürdürülebilir olmasını sağlayabilmesi için KVKK kurumu bulunmaktadır. Yakın dönemde başlayan denetimler ile insanların kişisel verilerinin korunması konusunda ciddi adımlar Türkiye´de atılmaya başlanılmıştır. Uzun bir dönem boyunca tasarı halinde bekleyen KVKK Kanunu tam olarak 7 Nisan 2016´da hayatımıza girmiştir. Kişisel verilerin işlenmesinden tutun da özel hayatınızın gizliliğine kadar tüm kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak için kişisel verileri işleyecek olan firmaların uyması gereken kurallar, uyması gereken yükümlülükler ve diğer detaylar belirtilmiştir.

Elgit Hukuk Bürosu olarak KVKK Danışmanlığı ve hukuki hizmetler ile ilgili uzunca bir süre web sitemizde sizlere konu & bilgi paylaşımı yapacağız. Bizi takip edin.

Merak ettiğiniz diğer detaylar için ise bize çekinmeden yazabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Makaleler

  • Ölümlü Trafik Kazalarında Sigorta Şirketlerine Başvuru
    Ölümlü Trafik Kazalarında Sigorta Şirketlerine Başvuruya dair oldukça fazla bilginin yer aldığı Elgit Hukuk Bürosu firmamızdan bilgi edinebilir ve alanının en iyi avukatlarına firmamız aracılığı ile ulaşabilirsiniz. ...
  • Davanın Reddi Kararına Temyiz Başvurusu
    Davanın Reddi Kararına Temyiz Başvurusu ile alakalı Aydın ilinde hizmet veren avukatlarımızın sizler için hazırlanan bu içeriğine hemen Elgit Hukuk web sitesinden göz atabilirsiniz. ...
  • Tutuklama Kararına İtiraz Edilmesi
    Tutuklama Kararına İtiraz Edilmesi hakkında merak edilenler, sorularınızın yanıtları ve daha nicesi ELGİT HUKUK sitesinde sizlerle.. ...
Whatsapp